Vroonland
De Echte Bakker

1e-plek-RB-amandelstaaf

Vroonland winnaar amandelstavenkeuring Echte Bakkers!

 

Wageningen – Vroonland, De Echte Bakker uit Yerseke pakt het goud in de landelijke roomboter amandelstavencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Wouter Voonland werd al twee keer derde en is dolblij met de eerste plaats. Op de tweede plaats eindigde Van Walderveen uit Geldermalsen en derde werd De Korenaar uit Surhuisterveen.

 

Keuring

In de voorronde van de 18e editie van deze keuring stuurde Wouter Vroonland een roomboteramandelstaaf in die beoordeeld werd met een 8,3. Dat was hoog genoeg voor een plaats in de finaleronde. Voor deze finale werd bij de beste inzenders de roomboter amandelstaaf door een mystery shopper gekocht in hun winkel. Extra spannend dus. De keuring werd uitgevoerd door de vakspecialisten op het gebied van bladerdeeg en amandelspijs: Mark van Wijk (keurmeester bij Van der Pol) en Ron Bloem (senior productontwikkelaar bij Royal Steensma).

 

Ongelofelijk blij!

Wouter Vroonland is ongelofelijk blij als hij hoort dat hij eerste is geworden. “Ik doe altijd mee met de productwedstrijden maar met de amandelstaven ben ik al een jaar of vijf heel fanatiek. Dat betekent dat ik eind september begin met oefenen. De bakkerij staat dan vol met wekkers en klokjes, want alles moet heel precies. Na twee 3e plaatsen (in 2015 en 2020 red.) en vele finaleplaatsen vind ik het fantastisch dat we nu eerste zijn. Ik ga ook Dick, de nummer twee, bedanken want van hem heb ik veel van geleerd als het om het bakken van amandelstaven gaat”.

 

Precisiewerk

De keurmeesters Mark en Ron laten weten dat de finalestaven elkaar van de buitenkant niet veel ontliepen. Mark: “De verschillen zagen we pas na het doorsnijden en proeven. De winnende amandelstaaf van Vroonland is perfect gebakken en heeft een heerlijke amandelspijs. Echt knap want de amandelstaaf lijkt een makkelijk product, maar om de laatste details goed te krijgen vereist veel precisie.”

 

De vlag uit

Willeke Vroonland is erg trots en ook een beetje opgelucht. “Nu krijg ik m’n man weer terug. Hij heeft zoveel geoefend dat we elkaar even niet zoveel zagen,” laat ze lachend weten. In de winkel in Yerseke gaat de vlag uit. Het hele team staat klaar om de prijswinnende amandelstaven te bakken, te laten proeven en verkopen.

Vroonland, De Echte Bakker

Kerkplein 2
4401 ED Yerseke
0113-571494

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:00
dinsdag 08:00 - 17:00
woensdag 08:00 - 17:00
donderdag 08:00 - 17:00
vrijdag 07:00 - 17:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten